Menu

Handel Averis Seeds

>

Averis pootgoed wordt deels verkocht als vermeerderingspootgoed. Vermeerderingspootgoed (klasse E) wordt door de zetmeelteler zelf vermeerderd tot gebruikspootgoed voor de zetmeelteelt in het volgende teeltjaar. Het overige pootgoed wordt direct verkocht als zetmeelpootgoed (klasse A). De nateelt van dit pootgoed gaat rechtstreeks naar de fabriek.

Vermeerderingspootgoed

Pootgoed dat een teler op het eigen bedrijf wil vermeerderen kan worden besteld via het Bestelformulier. Dit formulier wordt jaarlijks in het voorjaar verstuurd naar de leveranciers van Avebe. Via dit formulier kan in de voorverkoop pootgoed worden besteld in de klasse E. Als leverancier van Avebe vindt u alle informatie over de beschikbaarheid en actuele prijzen van onze rassen vinden via Mijn Avebe.

Zetmeelpootgoed

Pootgoed dat direct wordt bestemd voor de zetmeelaardappelteelt, wordt geleverd in de klasse A. Een teler kan kiezen voor een één- of tweejarig contract.

Voordelen

  • Geen areaal nodig voor de TBM vermeerdering (eigen vermeerdering)
  • Meer zekerheid over beschikbaarheid van pootgoed en raskeuze
  • Financiëel voordeel bij meerjarig contract
  • Geen kennis van aardappelselectie nodig
  • Bij levering in het voorjaar geen (mechanisch) gekoelde bewaarplaats nodig
  • Het pootgoed is gesorteerd

Transport

Voor het bezorgen van pootgoed maakt Averis gebruik van twee huisvervoerders

Beide zijn gespecialiseerd in het transport van pootgoed.

Vermeerderingspootgoed wordt grotendeels geleverd in jumbozakken van 1.250 kilo. Er kan ook in 50 kg zakken worden geleverd. Zetmeelpootgoed wordt hoofdzakelijk los geleverd. Deze aardappelen worden bezorgd in containerauto’s of onderlossers. Klanten kunnen de aardappelen ook zelf afhalen met eigen materiaal.

Het uitleveren van pootgoed vindt plaats in twee perioden. De eerste periode is in het najaar vanaf november tot februari. Het gaat dan vooral om vermeerderingspootgoed. De tweede leverperiode is in de maanden februari tot aan mei. In deze periode wordt ruim 70% van de poters afgeleverd.

Heeft u belangstellig voor onze rassen, neem dan contact op met Jan Pieter Boer (0598 665052 of 06 29595278) of stel uw vraag via e-mail info@averis.nl.