Menu

Some see potato, we see potential. What do you see?

19 november 2015

Op Food Ingredients Europe introduceert Avebe haar nieuwe corporate identity én inspirerende motto: ‘Some see potato, we see potential. What do you see?’

U bent van 1-3 december 2015 welkom op FiE-stand 6M28 in Parijs om met eigen ogen het potentieel te bekijken dat onze ingrediënten uit aardappel in zich dragen!

Wat presenteert Avebe op FiE?

Avebe presenteert op de beurs haar innovatieve oplossingen op basis van aardappelzetmeel en aardappeleiwit. Hoe innovatief deze oplossingen zijn, blijkt uit het feit dat we genomineerd zijn voor de FiE Innovation Award en geselecteerd voor de FiE Discovery tour voor ‘free from’-oplossingen en de FiE Innovation tour voor nieuwe eiwitbronnen

FiE Discovery tour: ‘Free from’-oplossingen

Op onze stand brengen we ‘free from’-concepten onder de aandacht waarmee een succesvolle herformulering van producten mogelijk wordt richting diervrije (veganistische) of allergeenvrije alternatieven, zonder afbreuk te doen aan smaak of textuur. Voorbeelden hiervan zijn veganistische roomkaas, 100% plantaardige vleesvervangers, eiwitverrijkte zuivelvrije melkdranken en glutenvrije bakkerijproducten.

FiE Innovation tour: nieuwe eiwitbronnen

Als wereldwijd marktleider op het gebied van ingrediënten uit aardappel heeft Avebe op een succesvolle manier aardappeleiwitten in de markt voor voedselingrediënten gezet onder de merknaam Solanic®. Deze aardappeleiwitten hebben zich inmiddels bewezen als hoogwaardige ingrediënten die herformuleringen mogelijk maken voor duurzamere, veganistische en allergeenvrije producten.

Finalist voor de FiE Innovation Award: Perfectasol™

Avebe is geselecteerd voor de FiE Innovation Award in de categorie ‘Best Confectionery Innovation’ met Perfectasol™, een combinatie van aardappelzetmeel en -eiwit die dier- en allergeen-vrije snoep met een heerlijke smaak en goede textuur mogelijk maakt.

Zuivelvrije veganistische smeerkaas

Avebe lanceert een nieuw textuursysteem voor zuivelvrije (veganistische) verse smeerbare kaas. Het textuursysteem is uitsluitend gebaseerd op aardappelingrediënten en bevat geen E-nummers en allergenen. Zuivelvrije verse smeerbare kaas geproduceerd met behulp van dit systeem heeft uitstekende smeereigenschappen en stabiliteit tijdens opslag, wat het gebruik van andere stabilisatoren en emulgatoren overbodig maakt. De eigenschappen van de aardappel zelf staan garant voor een romige, niet-maskerende smaak waardoor toegevoegde smaakstoffen en kruiden volledig tot zijn recht komen. Bezoek ons op de FiE voor meer informatie!

Bezoek ons op Food ingredients Europe

Laat u inspireren door onze uiteenlopende toepassingen van aardappelzetmeel en -eiwit.

Some see potato, we see potential. What do you see?

Bezoek ons op stand 6M28! Klik hier voor gratis registratie.